yoga

Hur förändrar yoga din kropp?

Om du tränar yoga regelbundet så kommer detta att förändra din kropp på flera sätt. Det finns direkt påverkan som att du blir smidigare då du tänjer och stretchar. Men det finns också viktiga effekter som har att göra med saker som att yoga förbättrar blodcirkultion och minskar stressen i ditt liv.

Några förändringar i kroppen av yoga är:

  • Smidighet – Du blir rörligare tack vare positionerna som du jobbar med.
  • Lugn – Du känner dig lugnare och kan också uppleva att kroppen inte är så spänd och hoppig även då du inte tränar yoga.
  • Mer energi – Andningen som du jobbar med under yogapass följer med dig i vardagen. När du andas på ett bättre sätt så påverkar det din ork.
  • Viktnedgång – Om du sysslar med yoga som ger viktnedgång så kan du gå ner i vikt av att träna flera gånger i veckan och kanske också hemma.
  • Bättre hälsa – Du kan uppleva att du inte blir sjuk så ofta. Dessutom kan saker som nässköljning som du lär dig via yogan göra att du inte har samma symptom av förkylningar och allergier som förr.

Yogashala Stockholm

Yogashala Stockholm finns på Nytorget i Zinkensdamm med många olika kurser. Här kan du lära dig grunderna i yoga eller jobba vidare från den nivå du befinner dig på. Det finns mindful yoga med mer meditation såväl som mer fysiska pass.

Yogashala erbjuder också workshops och kurser med mer än den faktiska yogaträningen som till exempel indisk matlagning. Du kan träna privat, i grupp och få yoga för arbetsplatsen. Det går också bra att ta del av drop-in klasser om du mest vill träna yoga på ett sporadiskt vis.

Yogastudion

Yogastudion i Umeå har sedan 2011 erbjudit privatpersoner och företag yogautbildningar. Här kan du lära dig Ashtanga Yoga i Mysore stil, Vinyasayoga såväl som Yinyoga som slappnar av och drar ner på stressen. Det går bra att lära sig från grunden eller att jobba med en kurs för att komma vidare med den yoga du redan kan.

Företag kan få hjälp med yoga på jobbet med Yogastudion i Umeå. De jobbar också med retreats i naturen. Dessa gör det möjligt att få uppleva yoga i Norrlands vackra natur på ett helt unikt sätt. Du får möjlighet att jobba med positioner, andning såväl som meditation.

Love Yoga

Love Yoga i Umeå är för dig som är nyfiken på yoga såväl som för dig som redan kallar dig själv för yogi. Här får du hjälp med yoga, andning och mer. Alla är välkomna till studion för att jobba med teknik som drar ner på stress och ökar mindfulness.

Love Yoga har individuella klasser såväl som kurser och workshops. Gemensamt för dessa är att de alla fokuserar på flöden, vila och andning. Målet är att du ska uppleva bättre balans i din kropp och ditt liv. Du kan träna på studion som finns centralt i Umeå och Love Yoga har också en onlinestudio så att du kan vara med och yoga precis där du är.

 

Ashtangayoga i Borås

På Ashtangayoga i Borås ligger fokus på Ashtangayogan som är fysisk och dynamisk. Det är andning och rörelse som står i fokus med denna typ av yoga. Studion erbjuder kurser för alla nivåer och du kan också delta i workshops och särskilda event för att lära dig mer om yoga och andningstekniker.

Dessutom ordnar Ashtangayoga då och då med retreats. Det kan till exempel innebära en resa till Spanien där du kommer att få fokusera fullt ut på yogan. Du kan också träna Yinyoga med mycket meditation på yogastudion i Borås.

Ashtanga Borås

Ashtanga Yoga Shala i Borås erbjuder klasser i Ashtanga yoga. Här kan du lära dig grunderna och det finns också kurser för den som redan har yogat ett bra tag. Ashtanga erbjuder klasser för privatpersoner såväl som yoga för företag.

Du kan ta regelbundna klasser och vara med på särskilda workshops. Det ordnas också med särskilda yogareterats där det går att lägga full fokus från morgon till kväll på yoga, andningsteknik och meditation. Utöver yogaträning finns det också yogamassage på Ashtanga Yoga Shala i Borås.

Hot Yoga Malmö

Hot Yoga Malmö erbjuder Bikram yoga som innebär att du tränar yoga i värme vilket leder till ökad svettning. Här kommer du att lära dig yogapositioner men också andningsteknik och meditation. Om du vill testa yoga som nybörjare kan du dels passa på när det blir öppet hus eller komma på en prova på klass.

Hot Yoga i Malmö har särskilda kort som gör det mer ekonomiskt att ta deras yogaklasser. Det finns särskilda kort för de som kommer tillbaka för att fortsätta träningen. Det går att träna på Hot Yoga även som gravid men det är viktigt att du säger till instruktören om detta.

 

Ashtanga

Ashtanga Yogashala i Göteborg har kurser för alla nivåer. Du kan träna i grupp eller ta privatlektioner. Ashtanga ordnar också med särskilda temadagar och workshops för fördjupning. Här kan du lära dig yoga, meditation och teknik för andning.

De yogainstruktörer som jobbar på Ashtanga Yogashala i Göteborg har lång erfarenhet och mycket god kunskap om den typ av yoga som de lär ut. Det går bra att komma på besök för att se hur lokalerna ser ut samt att ta en lektion för att testa.

Atmajyoti

Atmajyoti ligger i Vasastan i Stockholm och erbjuder minst 40 klasser per vecka av olika slag. Här kan du komma igång med nybörjaryoga eller vidareutveckla dina tidigare kunskaper. Om du själv vill bli yogainstruktör så finns det klasser för detta.

Du kan vara med och träna parkyoga utomhus och testa spännande kurser som innehåller olika former av yoga och mediation. Genom att köpa klippkort kan du träna yoga på ett fritt sätt. Atmajyoti gör det lätt för dig att träna yoga i den takt som passar dig allra bäst.