yoga

Hur kan yoga hjälpa dig med löpträningen?

När du sysslar med mindful yoga kan du få ut mycket av den för andra sporter du sysslar med. Löpträningen har mycket att tjäna på att du jobbar med yoga några gånger i veckan. Detta finns det flera skäl till. Ett av de främsta är andningen. När du löptränar är din andning väldigt viktig för att du ska få ut mesta möjliga av varje löppass.

Yoga hjälper dig att bli medveten om din andning och att förbättra den. Du lär dig att andas djupare. Det får du god användning av inom annan träning. Yogan kan ge bättre blodcirkulation och syresättning av kroppen både då du kör yogapasset och annars eftersom du börjar andas på ett bättre sätt.

Smidigare kropp är också bra

Med yogaträningen får du även en smidigare kropp. Det är även bra för dig då du tränar löpning. Du blir bättre medveten om din kropp och märker om något inte stämmer. På så vis kan du justera din löpträning och bli bättre på att stretcha och massera efter varje pass för att ta hand om dina muskler.

Den mentala biten är viktig

När du tränar yoga ökar ditt självförtroende och du lär dig att ta dig över mentala hinder. Detta är något du behöver för att komma vidare med din löpning. Du lär dig hur du kan ta dig an utmaningar och lyckas. Du inser att det som först verkar väldigt svårt faktiskt är fullt möjligt.

Ashtanga Borås

Ashtanga Yoga Shala i Borås erbjuder klasser i Ashtanga yoga. Här kan du lära dig grunderna och det finns också kurser för den som redan har yogat ett bra tag. Ashtanga erbjuder klasser för privatpersoner såväl som yoga för företag.

Du kan ta regelbundna klasser och vara med på särskilda workshops. Det ordnas också med särskilda yogareterats där det går att lägga full fokus från morgon till kväll på yoga, andningsteknik och meditation. Utöver yogaträning finns det också yogamassage på Ashtanga Yoga Shala i Borås.

Atmajyoti

Atmajyoti ligger i Vasastan i Stockholm och erbjuder minst 40 klasser per vecka av olika slag. Här kan du komma igång med nybörjaryoga eller vidareutveckla dina tidigare kunskaper. Om du själv vill bli yogainstruktör så finns det klasser för detta.

Du kan vara med och träna parkyoga utomhus och testa spännande kurser som innehåller olika former av yoga och mediation. Genom att köpa klippkort kan du träna yoga på ett fritt sätt. Atmajyoti gör det lätt för dig att träna yoga i den takt som passar dig allra bäst.

Ashtanga

Ashtanga Yogashala i Göteborg har kurser för alla nivåer. Du kan träna i grupp eller ta privatlektioner. Ashtanga ordnar också med särskilda temadagar och workshops för fördjupning. Här kan du lära dig yoga, meditation och teknik för andning.

De yogainstruktörer som jobbar på Ashtanga Yogashala i Göteborg har lång erfarenhet och mycket god kunskap om den typ av yoga som de lär ut. Det går bra att komma på besök för att se hur lokalerna ser ut samt att ta en lektion för att testa.

Ashtangayoga i Borås

På Ashtangayoga i Borås ligger fokus på Ashtangayogan som är fysisk och dynamisk. Det är andning och rörelse som står i fokus med denna typ av yoga. Studion erbjuder kurser för alla nivåer och du kan också delta i workshops och särskilda event för att lära dig mer om yoga och andningstekniker.

Dessutom ordnar Ashtangayoga då och då med retreats. Det kan till exempel innebära en resa till Spanien där du kommer att få fokusera fullt ut på yogan. Du kan också träna Yinyoga med mycket meditation på yogastudion i Borås.

Love Yoga

Love Yoga i Umeå är för dig som är nyfiken på yoga såväl som för dig som redan kallar dig själv för yogi. Här får du hjälp med yoga, andning och mer. Alla är välkomna till studion för att jobba med teknik som drar ner på stress och ökar mindfulness.

Love Yoga har individuella klasser såväl som kurser och workshops. Gemensamt för dessa är att de alla fokuserar på flöden, vila och andning. Målet är att du ska uppleva bättre balans i din kropp och ditt liv. Du kan träna på studion som finns centralt i Umeå och Love Yoga har också en onlinestudio så att du kan vara med och yoga precis där du är.

 

Yogastudion

Yogastudion i Umeå har sedan 2011 erbjudit privatpersoner och företag yogautbildningar. Här kan du lära dig Ashtanga Yoga i Mysore stil, Vinyasayoga såväl som Yinyoga som slappnar av och drar ner på stressen. Det går bra att lära sig från grunden eller att jobba med en kurs för att komma vidare med den yoga du redan kan.

Företag kan få hjälp med yoga på jobbet med Yogastudion i Umeå. De jobbar också med retreats i naturen. Dessa gör det möjligt att få uppleva yoga i Norrlands vackra natur på ett helt unikt sätt. Du får möjlighet att jobba med positioner, andning såväl som meditation.

Hot Yoga Malmö

Hot Yoga Malmö erbjuder Bikram yoga som innebär att du tränar yoga i värme vilket leder till ökad svettning. Här kommer du att lära dig yogapositioner men också andningsteknik och meditation. Om du vill testa yoga som nybörjare kan du dels passa på när det blir öppet hus eller komma på en prova på klass.

Hot Yoga i Malmö har särskilda kort som gör det mer ekonomiskt att ta deras yogaklasser. Det finns särskilda kort för de som kommer tillbaka för att fortsätta träningen. Det går att träna på Hot Yoga även som gravid men det är viktigt att du säger till instruktören om detta.

 

Yogashala Stockholm

Yogashala Stockholm finns på Nytorget i Zinkensdamm med många olika kurser. Här kan du lära dig grunderna i yoga eller jobba vidare från den nivå du befinner dig på. Det finns mindful yoga med mer meditation såväl som mer fysiska pass.

Yogashala erbjuder också workshops och kurser med mer än den faktiska yogaträningen som till exempel indisk matlagning. Du kan träna privat, i grupp och få yoga för arbetsplatsen. Det går också bra att ta del av drop-in klasser om du mest vill träna yoga på ett sporadiskt vis.