yoga

Vad ska jag äta innan Bikram yoga?

Om du har upplevt att du måste ha ätit helt fel innan din Bikram yogaträning så är du inte ensam. Det här kan hända om du inte förbereder dig på rätt sätt. Hot yoga, Bikram, kräver lite förberedelse och det kan ta tid att ta reda på vad som är optimalt för din kropp.

För att få ut mesta möjliga av Bikram yoga är det klokt att planera på ett smart sätt vad gäller diet innan och efter träningen. Det är viktigt att den mat du äter innan passet bara fungerar som ett stöd för träningen och inte får dig att uppleva att du inte kan tänka på annat än att du åt för mycket och helt fel innan passet.

Några grundregler för mat innan Bikram yoga:

  • Sluta äta 2 timmar innan passet
  • Undvik för mycket stimulerande drycker som kaffe och te
  • Drick gott om vatten under dagen men inte precis innan passet

Frukt är bra att äta innan och efter passet

Frukt kan rekommenderas innan och efter ett Bikram yogapass. Bananer har kalium och natrium vilket hjälper kroppen att återställa sig efter den kraftiga svettningen. Dessutom är frukt lätt för magen att smälta och de får dig inte att känna dig tung och trött.

Bra fett kan vara en hjälp

Fett som är tungt är inte att rekommendera inför ett Bikram yogapass. Men om du äter lite nötter några timmar innan träningen eller kanske toppar din lunchsallad med lite avokado eller olivolja så kan det påverka dig på ett positivt sätt genom att du får en mättnadskänsla och har stabila blodsockernivåer.

Fullkorn ger gott om energi

För att orka ett 90 minuters Bikram pass så behöver du energi. Den kan du få från fullkorn. Fullkornsprodukter har gott om fibrer och det drar ner på den hastighet som energin släpps loss i kroppen med. Det är också något som kan leda till stabilare blodsockernivåer så att du slipper känna dig orkeslös och jättehungrig innan och efter ditt Bikram pass.

När du börjar träna mindful yoga så kommer ditt näringsintag att bli ett ämne som intresserar dig. Därmed behöver du inte syssla med yoga för viktnedgång för att faktiskt gå ner i vikt. Med ett nytt tänk så börjar du äta på ett sätt som inte bara främjar din yogaträning utan också din hälsa och kroppsvikt!

Yogashala Stockholm

Yogashala Stockholm finns på Nytorget i Zinkensdamm med många olika kurser. Här kan du lära dig grunderna i yoga eller jobba vidare från den nivå du befinner dig på. Det finns mindful yoga med mer meditation såväl som mer fysiska pass.

Yogashala erbjuder också workshops och kurser med mer än den faktiska yogaträningen som till exempel indisk matlagning. Du kan träna privat, i grupp och få yoga för arbetsplatsen. Det går också bra att ta del av drop-in klasser om du mest vill träna yoga på ett sporadiskt vis.

Ashtanga Borås

Ashtanga Yoga Shala i Borås erbjuder klasser i Ashtanga yoga. Här kan du lära dig grunderna och det finns också kurser för den som redan har yogat ett bra tag. Ashtanga erbjuder klasser för privatpersoner såväl som yoga för företag.

Du kan ta regelbundna klasser och vara med på särskilda workshops. Det ordnas också med särskilda yogareterats där det går att lägga full fokus från morgon till kväll på yoga, andningsteknik och meditation. Utöver yogaträning finns det också yogamassage på Ashtanga Yoga Shala i Borås.

Love Yoga

Love Yoga i Umeå är för dig som är nyfiken på yoga såväl som för dig som redan kallar dig själv för yogi. Här får du hjälp med yoga, andning och mer. Alla är välkomna till studion för att jobba med teknik som drar ner på stress och ökar mindfulness.

Love Yoga har individuella klasser såväl som kurser och workshops. Gemensamt för dessa är att de alla fokuserar på flöden, vila och andning. Målet är att du ska uppleva bättre balans i din kropp och ditt liv. Du kan träna på studion som finns centralt i Umeå och Love Yoga har också en onlinestudio så att du kan vara med och yoga precis där du är.

 

Hot Yoga Malmö

Hot Yoga Malmö erbjuder Bikram yoga som innebär att du tränar yoga i värme vilket leder till ökad svettning. Här kommer du att lära dig yogapositioner men också andningsteknik och meditation. Om du vill testa yoga som nybörjare kan du dels passa på när det blir öppet hus eller komma på en prova på klass.

Hot Yoga i Malmö har särskilda kort som gör det mer ekonomiskt att ta deras yogaklasser. Det finns särskilda kort för de som kommer tillbaka för att fortsätta träningen. Det går att träna på Hot Yoga även som gravid men det är viktigt att du säger till instruktören om detta.

 

Atmajyoti

Atmajyoti ligger i Vasastan i Stockholm och erbjuder minst 40 klasser per vecka av olika slag. Här kan du komma igång med nybörjaryoga eller vidareutveckla dina tidigare kunskaper. Om du själv vill bli yogainstruktör så finns det klasser för detta.

Du kan vara med och träna parkyoga utomhus och testa spännande kurser som innehåller olika former av yoga och mediation. Genom att köpa klippkort kan du träna yoga på ett fritt sätt. Atmajyoti gör det lätt för dig att träna yoga i den takt som passar dig allra bäst.

Ashtanga

Ashtanga Yogashala i Göteborg har kurser för alla nivåer. Du kan träna i grupp eller ta privatlektioner. Ashtanga ordnar också med särskilda temadagar och workshops för fördjupning. Här kan du lära dig yoga, meditation och teknik för andning.

De yogainstruktörer som jobbar på Ashtanga Yogashala i Göteborg har lång erfarenhet och mycket god kunskap om den typ av yoga som de lär ut. Det går bra att komma på besök för att se hur lokalerna ser ut samt att ta en lektion för att testa.

Ashtangayoga i Borås

På Ashtangayoga i Borås ligger fokus på Ashtangayogan som är fysisk och dynamisk. Det är andning och rörelse som står i fokus med denna typ av yoga. Studion erbjuder kurser för alla nivåer och du kan också delta i workshops och särskilda event för att lära dig mer om yoga och andningstekniker.

Dessutom ordnar Ashtangayoga då och då med retreats. Det kan till exempel innebära en resa till Spanien där du kommer att få fokusera fullt ut på yogan. Du kan också träna Yinyoga med mycket meditation på yogastudion i Borås.

Yogastudion

Yogastudion i Umeå har sedan 2011 erbjudit privatpersoner och företag yogautbildningar. Här kan du lära dig Ashtanga Yoga i Mysore stil, Vinyasayoga såväl som Yinyoga som slappnar av och drar ner på stressen. Det går bra att lära sig från grunden eller att jobba med en kurs för att komma vidare med den yoga du redan kan.

Företag kan få hjälp med yoga på jobbet med Yogastudion i Umeå. De jobbar också med retreats i naturen. Dessa gör det möjligt att få uppleva yoga i Norrlands vackra natur på ett helt unikt sätt. Du får möjlighet att jobba med positioner, andning såväl som meditation.